Fika

FIKA och kafé vid föreställningar

Föräldraföreningen planerar kaféverksamhet vid skolans elevföreställningar.
Vi gör schema för varje termin med vilka klasser som ansvarar för vad och tillhandahåller en del utrustning inför dessa tillfällen, se längre ner på sidan vad som finns att tillgå.


Vi anpassar listan på de klasser som ansvarar för fika varje år eftersom antalet föreställningar vid jul och vår varierar.VT 2021


Vårföreställningarna gymnasiet

Inga publika föreställningar på grund av den rådande Corona-situationen. 


Vårföreställningarna grundskolan

Inga publika föreställningar på grund av den rådande Corona-situationen. 


Tanken är att lägga avgångsklasser på Julföreställningar samt på Öppet hus då de ofta har klassresor planerade till våren och behöver samla in pengar till detta. Färdighetsproven är bra att klassen (föräldrarna) som nyligen gått igenom detsamma håller i. Luciafikat, när det förekommer är lättare att arrangera så det är en lämplig uppgift för en ny klass.


Praktiska detaljer om fikaservering 

Det finns 260 platser i Riddarfjärdsteatern,  se exempel under rubriken Exempelföreställning och tips. Det har gått åt åtminstone 100 kakfat och 50 mackor per föreställning genom åren. Bord till serveringen kan hämtas i matsalen.


Föräldraföreningens Fikavagn

Börja med att söka upp vaktmästaren så öppnar han förrådet där vår fikavagnen står. På denna vagn borde det mesta finnas som behövs för att göra i ordning fika till föreställningar. Det är viktigt att veta vad som finns på vagnen så att allt lättare kan åstersällas. 


Observera att klassen blir ersättningsskyldig om något slarvas bort eller förstörs, så var rädd om sakerna. Allt som använts diskas och ställs tillbaka.


Förbrukningsartiklar

Föräldraföreningen håller med engångstallrikar, kaffekoppar, och servetter kaffebryggare, Coffee Queen M2, inklusive 2 glaskannor, kaffefilter till kaffebryggaren, vattenkokare, Wilfa, 1.7 liter, kokplatta dubbel induktion, Severin, kastruller 2 st induktion, 4 resp. 5 liter, tång till korv, 2 st termosar till kaffe, 3 st termos till vatten, 1 st kannor till saft/vatten.


Allergier

Tänk på att ordna alternativ för allergiker, främst nötallergiker.


Fikabiljetter

Ett tips för att göra försäljningen så smidig som möjlig är att sälja fikabiljetter innan föreställningen. Då slipper man långa köer i pausen som brukar vara ganska kort.


Prisförslag

Givetvis är det upp till varje klass att bestämma men här är förslag till prissättning.

Kaffe/Te 10:-

Saft 5:-

Kakfat 30:- (bulle,kaka,småkaka)


Exempelföreställning och tips!

Första julföreställningen 2017 kl 18:00  (ca 240 i publiken) såldes i ca 100 kakfat, 50 polarmackor med gurka och paprika, 60 festis, och knappt 20 koppar te. Det gick åt knappt 2 paket (á 450 g) kaffe.


Priserna var 20 kr för kakfat eller macka, och 10 kr för kaffe/te/festis.

Det såldes bara ca 30 förköpsbiljetter, mer försålda biljetter hade lättat köerna.


Ungefär en fjärdedel betalade kontant, resten med swish. Kontanter går snabbare, men swish kan den som betalar förbereda redan i kön. 


Tips! Sälj överblivna bullpåsar rabatterat till de som är på väg hem.


Alla termosar, 4 st privat medhavda termosar, samt kannor med kaffe var laddade när pausen började. Det går snabbare att hälla från kanna än från pumptermos!


Har ni mer lärdomar som passar här så hör av er!


Kontakt

Så snart publika evenemang tas upp igen kommer det att finnas en fikaansvarig person att kontakta.

FÖRÄLDRAFÖRENINGEN

C/O Kungliga Svenska Balettskolan

Box 17516

118 91 StockholmKONTAKTA OSS